Matematika

Kezdés az október 5-ei héten!

Hogyan készítünk fel a matematika érettségire?

A 100 tanórás matematika érettségi előkészítő 25 alkalmat foglal magában. Egy alkalom 4 tanórából áll, a 2-2 tanóra között pedig 15 perces szünetet tartunk.

A foglalkozások elején az adott témakör legfontosabb definícióit, összefüggéseit, tételeit és azok közvetlen alkalmazását beszéljük át. Majd a tanárral közösen megoldott mintafeladatok következnek, amelyekkel el lehet sajátítani és be lehet gyakorolni a szükséges
ismereteket.

Ezek után következik az önálló feladatmegoldás. Minden témakörhöz az összes korábbi érettségi feladat össze van gyűjtve. Természetesen tanári segítségre ilyenkor is lehet számítani. A feladatlapok logikus felépítésűek, fokozatosan nehezedők és naprakészek, mivel tartalmazzák már az előző évi érettségi feladatokat is.

A könnyebb témakörökre 1 alkalom, a nehezebb témakörökre 2-3 alkalom van szánva, így a nehezebb témaköröket is jól be lehet gyakorolni.  Természetesen ezeket minden alkalom elején leellenőrizzük, átbeszéljük.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a tanfolyamra jelentkezők hamar összebarátkoznak egymással, és az önálló feladatmegoldás alatt is segítik egymást. Nem zavarja hangoskodás és fegyelmi probléma az órákat, hiszen mindenki motivált a sikeres érettségi letételében.

Matemtaikából három szint közül választhatsz az igényeidnek, terveidnek megfelelően.

Közép matek:

Tematikusan feldolgozzuk az aktuális érettségi követelményeket az alapoktól kezdve. Érettségi példafeladatokat gyakorlunk, áttekintjük a megoldási módszereket. Fontos számunkra a kompetencia alapú szöveges feladatok megoldási készségének fejlesztése. Az írásbeli érettségihez használható négyjegyű függvénytáblázat gyors és praktikus használatát is gyakoroljuk. Ne aggódj, ha sok a bepótolni valód, tanáraink türelemmel és empátiával segítenek az alapoktól.

Emelt matek:

Az emelt matematika érettségi előkészítőt elsősorban azoknak ajánljuk, akik a követelményrendszernek megfelelő, feladat orientált felkészítést igényelnek a középiskolákban megszokott tanítási keretek között. A szóbeli témakörökhöz tartozó tételek bizonyítását is átbeszéljük. Tapasztalataink alapján ez a kurzus azoknak lehet sikeres felkészítés, akik olyan irányban kívánnak tovább tanulni, ami nem igényel erős absztrakt matematikai gondolkodást (pl. pénzügyi, gazdasági,  építőmérnöki, orvosi, jogi és egyéb bölcsész szakokon).

Emelt matek plusz:

Az emelt matematika plusz érettségi előkészítőt elsősorban azoknak ajánljuk, akik a mélyebb összefüggések megértését igényelik, és a feladatokat az elvi alapok közös megértése után önállóan is képesek feldolgozni. Ez a kurzus akár egyetemi előkészítőnek is tekinthető – az emelt matematika anyagának feldolgozása mellett. Tapasztalataink alapján ez a kurzus azoknak lehet sikeres felkészítés, akik olyan irányban kívánnak továbbtanulni, ami magas szintű absztrakt matematikai gondolkodást igényel (pl. természettudományos, informatikai, villamos- vagy gépészmérnöki szakokon). Az emelt matek plusz tanfolyam csak Budapesten indul és a személyes beiratkozáskor kell jelezned, ha az emelt matek pluszra szeretnél járni.

 

Szeptember 16-ig (Debrecenben és Szegeden szeptember 18-ig)
7 ezer forint kedvezménnyel iratkozhatsz be!

Vélemények

 • Matematikából kértem a segítséget középszintű érettségire, ami nélkül nem tudtam volna elérni a 82%-os eredményt. (Ugyanis korábban gyenge hármas voltam matekból.)  Nagy öröm számomra, hogy sikerült bejutnom az NKE Rendészettutományi Karára 384 ponttal, ami a ponthatár is volt a közrendvédelmi szakon (ezt jelöltem be 2. helyen). Az elsőszámú szakról mindössze 1 ponttal maradtam le (bűnügyi nyomozó-403 pont), de a jelenlegi szak is ugyanannyit ér számomra. Külön köszönet a tanár úrnak, aki kiválóan felkészített, és lelkiismeretből számomra csillagos ötösre vizsgázott. Nélküle nem sikerült volna!!! A felkészítés minden szempontből tökéletes volt számomra, itt most nemcsak az eredményre gondolok, hanem a rugalmasságukra is, melynek köszönhetően sikerült megoldani, hogy szombaton járhattam matematika órákra. Szüleim azóta már tervezik, hogy húgomat is beíratják Szegeden, középszintű matematika felkészítőre, ő ugyanis a most következő tanévben fog érettségizni.

  B. András matek

 • Tisztelt Magister Universitas! A feleves matekerettsegi felkeszito eredmenye szamomra egy harmas matekerettsegit produkalt! Ez nagyon jo eredmeny az en esetemben, mert eros kettes voltam ebben a tanevben!  Udvozlettel: Bodnar Bernadett

  B. Bernadett matek

 • Felvettek oda ahova szerettem volna, úgyhogy teljes mértékben meg vagyok elégedve a tanfolyammal. Üdv: Gergő

  Gergő matek

 • Jó Napot! Tavaly jártam magukhoz matematika érettségi előkészítőre, ami nagyon hasznos volt és nem hiányzott semmi a tanításból, csak a sok év kihagyás a matematika tanulásból. Idén is szeretnék jelentkezni előkészítő tanfolyamokra, remélem lehetséges. Matematika illetve fizika előkészítésre. Várom válaszát. Tisztelettel Nagy Zsolt

  N. Zsolt matek

 • Én személy szerint nem tudok semmi rosszat mondani a kurzusról. Mint utólag kiderült nem indult emelt matematika csoport így a tanárom keze alatt egyesültem a többi alapossal. Ennek ellenére maradéktalanul készséges volt velem, rengeteget segített. Az eméletet részletesen adta le és a gyakorlat sem maradt el. Annak ellenére, hogy előzetes tudással mentem oda tudott sok újat tanítani. Úgy érzem, hogy a matematika emelt érettségim jó eredményéhez nagyban hozzájárult. Így ezúton köszönöm meg neki is és önnek is, hogy lehetővé tette a kurzust.

  P. József matek

 • Ő a valaha volt legjobb tanárom :) Amit picit hiányoltam hogy kevés volt maga a példa, főleg tömör anyag volt. Másik hogy picit gyorsan is magyarázott, de gondolom ez az idő hiánya miatt volt. Üdv, Nguyen Gyula

  N. Gyula matek

 • Én meg vagyok vele elégedve, nekem nagyon sokat segített a felkészítés. Szerintem főleg az alaposság miatt.

  D. Szabina matek

 • Először is szeretném leszögezni, hogy az órák rendkívül jó hangulatban teletek, és öröm volt bejárni akkor is, ha a 3 óra nagyon sok egyben. :) A tanárunk mindenkivel nagyon türelmes volt, teljesen érthetően magyarázott, megtett minden tőle telhetőt a sikerünk érdekében. Talán egyetlen dolog volt, amit kevésnek éreztem, és az a gyakorlás volt, amit feladatot közösen oldottunk meg még úgy is, hogy ez a hosszabb, egy éves, kurzus volt amire jártam. Szerencsések voltunk, mert a tananyaggal végzett, bár mint említettem ez kevesebb gyakorlást jelentett.

  B. Adrienn matek

 • Az előkészítő segített a régen tanult már-már elfelejtett anyagok ismétlésében, egy átlátható képet adott az érettségi követelményekről. És ez hozzájárult, hogy az első helyen bejelölt egyetemre vegyenek fel, a BME-re, környezetmérnöki szakon. Segítségét a felkészülésben nagyon szépen köszönöm!

  T. Tibor matek

 • Hello, hozzátok jártam az intenzív matek kurzusra. Meg szeretném köszönni néhány sorban a munkáját , mert nagyon jó tanár volt , viszont, nincs meg az e-mail címe lehetséges-e az , hogy utánanéznek nekem , hogy mi az e-mail címe és ezt elküldenék nekem ? nagyon megköszönném - előre is köszönöm, Krisztián.

  Krisztián matek

 • Szia, csak szeretném megköszönni a felkészítést a matek érettségire. Nélküled egész biztosan nem lett volna ilyen jó :) ( 94% ) Valósszínűleg mérnök informatikára megyek tovább az Óbudai Egyetemre, elég kemény, ahogy hallottam, szerinted nyáron hogyan tudnék készülni? A mintatantervben láttam hogy első félévben Analízis I., Diszkrét matematika és lináris algebra I. és Fizika lesz (ami így elsőre ijesztő). Mit érdemes a gimis tananyagból átnézni, esetleg van olyan könyv amiből ezt egyedül elkezdhetem tanulni? Köszönettel: Halász Péter

  H. Péter matek

 • Szia, csak meg akartam köszönni a segítséged matekból. nagyon jó tanárnak tartalak , amit kellet megtanítottál és azt nagyon jól! sajnos csak 73% körüli lett a matekom , de ez nem miattad van , figyelmetlen voltam de nagyon ( csak egy példa erre , első rész , első feladat : add össze az következő mértani sorozat első 6 tagját . erre összeadtam az első 3-mat ) , és ilyeneken csúszott el rengeteg pontom . Ha nem vagyok figyelmetlen 85% fölött simán sikerült volna , mert nem volt nehéz az érettségi. 60%-osakat írtam mielőtt el kezdtem járni hozzád , tehát amit mondtál , hogy körübelül 20%-kal fogunk jobbat írni , az tényleg reális volt . Még egyszer is köszi a segítséget és sok sikert a további tanításhoz és quantum-fizikához ( érdekes volt hallgatni amikor erről beszéltél, de sajnos nekem nincs meg hozzá a kellő szürkeállományom hogy ezt megértsem és tudjam kellően értékelni ) és az ehhez hasonló örült dolgokhoz ! ;) Üdv , Krisztián

  K. Krisztián matek