• DIGITÁLIS KULTÚRA ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ?

    MI SEGÍTÜNK! 

    A digitális kultúra érettségi felkészítő tanfolyam a
    Magister Universitasnál segít felkészülni 
    az érettségire!
    JELENTKEZZ FELKÉSZÍTŐNKRE!
Az 50 tanórás intenzív online digitális kultúra érettségi felkészítő február 5-én kezdődik.

Hogyan épül fel az online digitális kultúra érettségi felkészítő?

Digitális kompetenciák

Az általános digitális kompetenciák fejlesztése során olyan alapvető ismereteket szerezhetnek meg és szilárdíthatnak meg a diákok, mint a szövegszerkesztés, számítógépes grafika és képszerkesztés, bemutatókészítés, HTML dokumentumok készítése, CSS formázás alapelvei, táblázatkezelés, adatbázis- kezelés. 

Gyakorlati és interaktív módszerekkel sajátíthatják el a szükséges ismereteket, melyek nem csak az érettségi elvárásainak felelnek meg, hanem azoknál mélyebb tudást biztosítanak. 

Programozás alapkurzus

Az alapkurzusban a diákok megismerkedhetnek a Microsoft Visual Studio Code és a JetBrains PyCharm szoftverekkel, valamint elsajátíthatják a Python programozási nyelvet.

Felkészítőink keretében a diákok hétről hétre fejleszthetik  programozással kapcsolatos elméleti ismereteiket és gyakorlati tudásukat. A kurzus nem csupán az érettségire készíti fel diákjainkat, hanem olyan kompetenciákat és "jó gyakorlatokat" sajátíthatnak el a képzések során, amelyek segítik majd őket az egyetemi képzések programozói tárgyainak teljesítésében és megalapozzák a későbbi szakmai fejlődésüket az informatikai, vagy azzal kapcsolatos szakterületeken.
 
"Életem egyik legjobb döntése volt jelentkezni a kurzusra! Rengeteget tanultam, sok hasznos anyagot kaptam, amely nagyban segítette a felkészülésemet. Nagyon kedves és segítőkész tanárokkal dolgozhattam együtt, és az aktív csapatunkkal gyorsan elteltek az órák.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK

Digitális kultúrából két szint közül választhatsz, de a felkészítés egy csoportban lesz, mivel nincs jelentős különbség a két szint között. A felkészítő csak online formában indul.

JELENTKEZZ TANFOLYAMUNKRA

Letölthető dokumentumok

Emelt és közép szintű digitális kultúra tematika
LETÖLTÖM

Közép és emelt szintű digitális kultúra érettségi felkészítő tematika

A képzést két párhuzamos részre bontottuk, így a diákok minden héten fejleszthetik az általános digitális kompetenciákkal kapcsolatos tudásukat, illetve a programozással kapcsolatos ismereteiket és gyakorlatukat, így a képzés végére az érettségi vizsga követelményein túl akár a saját programjaikat is képesek lesznek elkészíteni.

Digitális kompetenciák

SZÖVEGSZERKESZTÉS: 
Oktató: Kaszás Krisztián
Szoftver: Microsoft Word
Témakörök: A Microsoft Word szerkesztőeszközeinek
elsajátítása, feladatleírás alapján szöveges dokumentum készítése, a Word nyelvi eszközeinek kezelése, objektumok manipulálása, beillesztése, szöveges dokumentumba.

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA ÉS KÉPSZERKESZTÉS:
Oktató: Róna Balázs
Szoftver: Paint.NET, Inkscape
Témakörök: Rasztergrafikus ábrák létrehozása és manipulálása, vektorgrafikus ábrák létrehozása és manipulálása, ábrák tárolási és szerkesztési módszerei, digitálisan rögzített kép szerkesztése, konvertálás rasztergrafikus és vektorgrafikus formátumok között.

BEMUTATÓKÉSZÍTÉS:
Oktató: Kaszás Krisztián
Szoftver: Microsoft PowerPoint
Témakörök: A Microsoft PowerPoint eszközeinek ismerete, használata adott probléma megoldására, bemutató készítése a feladatleírásnak megfelelően, képek és ábrák szöveges környezetbe helyezése, adatok táblázatba rendezése, interaktív bemutató létrehozása.

PUBLIKÁLÁS A VILÁGHÁLÓN:
Oktató: Róna Balázs
Szoftver: Microsoft Visual Studio Code
Témakörök: HTML dokumentum elkészítése, szerkezeti elemei, módosítása, CSS formázás alapelvei, használata, webdokumentum szerkesztése, stílus manipulálása.

TÁBLÁZATKEZELÉS:
Oktató: Kaszás Krisztián
Szoftver: Microsoft Excel
Témakörök: Microsoft Excel eszközeinek ismerete, alkalmazása egy adott problémára, egy táblázatba szöveg, kép, egyéb objektum beillesztése, adatok rendezése, formázása táblázatban, Excel függvények, képletek használata, adatformátumok használata, hivatkozások használata, adatok rendezése, meghatározott adatok kigyűjtése, diagramok készítése, azok tulajdonságainak módosítása.

ADATBÁZIS-KEZELÉS:
Oktató: Róna Balázs
Használt szoftver: Microsoft Access
Témakörök: Microsoft Access eszközeinek kezelése, alkalmazása egy adott problémára, adatmodell alapján adatbázis
definiálása, tartalmának karbantartása, adatok fájlból adatbázisba importálása, adattípusok ismerete, adatbázistáblák közti kapcsolatok teremtése, adatbázis lekérdezések, táblák tartalmának módosítása.

Programozás alapkurzus

Oktató: Kaszás Krisztián , Róna Balázs
Szoftver: JetBrains PyCharm
Nyelv: Python

PROGRAMOZÁSI ALAPISMERETEK:
Témakörök: változók, típusok, alap- és összetett típusok, vezérlési szerkezetek, elágazások, fájlkezelés (kontextusmenedzser, elérési útvonalak változóként), 1 és 2 dimenziós mátrixok kezelése, típuskonverzió, kódszervezés (függvények, anonim (Lambda) függvények), típusalgoritmusok.

PROGRAMOZÁSI GYAKORLAT:
Témakörök: Programrészek önálló elkészítése időkorláttal, tesztelhető környezetben, tervezést igénylő feladatok elkészítése, érettségi vizsgák feladatainak részfeladatonkénti elkészítése, teljes érettségi vizsga időkorlátos gyakorlása. 

TÚL AZ ÉRETTSÉGIN: 
A kurzus teljes hossza alatt:
- Programozási best practice elvek („jó gyakorlatok”)
- Kódszervezési alapelvek
- Optimális architektúrális tervezés
- Mit miért csinál/nem csinál a jó programozó
- Mikor, miért és milyen feltételek mellett hághatók át a szabályok

A KURZUS VÉGE:
Témakörök: 
- Osztályok, Objektum Orientált Programozási (OOP) alapelvek.
 - Verziókezelési alapok
- Gyakori tervezési minták, alapelvek
Jó tanácsok és tapasztalatok az egyetemre és a digitális kultúrával kapcsolatos munka világára.
JELENTKEZZ TANFOLYAMUNKRA
closephoneenvelopequote-rightmapmenuchevron-down