A 120 tanórás emelt szintű biológia érettségi felkészítő szeptember 30-án kezdődik.

1

A biológia érettségi felkészítő tematikus felépítése

Kezdve az egyszerűbb szervezetektől a bonyolultabb biokémiai folyamatokig és a genetikáig.

2

Ellenőrzés összefoglaló tesztettel

Az egyes témaköröket lezárásakor egy összefoglaló teszttel ellenőrizzük a tudásunkat. Ez mindig rávilágít a még esetleges olyan kisebb témakörökre, amikre még hangsúlyt kell helyezni a biológia érettségi felkészítő foglalkozásokon.

3

Gyakorlás

Minden alkalommal részösszefoglalásként egy pár érettségi típusfeladatot is megoldunk a biológia érettségi felkészítő tanfolyamon, hogy majd élesben legyen már rutin a feladatmegoldásokban. Gyakorlunk még sok számítási feladatot is, ami gimnáziumi biológiaoktatásban, az idő hiányában ki szokott maradni, pedig mindig előfordul az érettségi feladatlapokban.
JELENTKEZZ MOST 

BIOLÓGIA ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMUNKRA
biológia érettségi felkészítő tanfolyam
"Kedves Magister! Én csak jót tudok írni, biológia emelt intenzív tanfolyamra jártam egy fél évig. Nagyon élveztem az órákat, előnyös volt, hogy nem voltunk túl sokan, hanem kis csoportokban voltak az órák. Az órai dolgozatok és a próbaérettségi is meghozta a várva várt eredményt, és sikeres felvételin vagyok túl :) Köszönöm a tanáromnak és a Magisternek a segítséget!"
Rab Anita

Biológia érettségi felkészítő tematika

A biológia alapjai. Egyszerűbb szervezetek.
Rendszertani alapismeretek, kísérletelemzés, modellalkotás, természetes és a mesterséges rendszer, vírusok, prionok, baktériumok életműködése és rendszere

A gombák és a növényrendszertan
A gombák felépítése, rendszere, életműködéseik. Az algák, mohák, harasztok, nyitvatermők, zárvatermők rendszere, testfelépítése.

Növényélettan
A növényi szövetek . A fotoszintézis jelentősége, folyamata, változatai

Növényélettan
A növények szaporodása, életciklusok, ásványos táplálkozás

Állatrendszertan
A szivacsok, csalánozók, laposférgek, hengeresférgek, puhatestűek, gyűrűsférgek, ízeltlábúak, gerincesek törzsének testfelépítése, rendszere

Állatélettan
Az állati szövetek

A sejteket felépítő vegyületek. Sejtbiológia.
Biogén elemek. A lipidek és a szénhidrátok

A sejteket felépítő vegyületek. Sejtbiológia.
Fehérjék és a nukleotid típusú vegyületek.

A sejteket felépítő vegyületek. Sejtbiológia.
A sejtek felépítése és életműködéseik.

Biokémia
A lebontó folyamatok a sejtben. Biológiai oxidáció és az erjedés.

A felépítő folyamatok a sejtben.
A fehérjeszintézis és a sejtosztódás.

Embertan 1.
Az ember táplálkozása

Embertan 2.
A légzés és a kiválasztás

Embertan 3.
Az ember keringése

Embertan 4.
Szaporodás és az immunrendszer

Embertan 5.
Idegrendszer: Az idegszövet, elemi idegjelenségek. A központi idegrendszer felépítése.

Embertan 6.
Az idegrendszer működése, a környéki idegrendszer, az érzékszervek

Embertan 7.
Hormonrendszer, vázrendszer

Ökológia
Az ökológia alapjai, szerveződési szintek, biomok, populációk és társulások

Ökológia
Táplálkozási kapcsolatok, természet- és környezetvédelem

Etológia, Evolúció
Az öröklött és a tanult magatartásformák, különböző viselkedésrendszerek, az evolúció alapjai, a mutáció és a szelekció

Evolúció
A fajképződés jelentősége, típusai. A földtörténeti korok biológiai jellemzése. Az ember evolúciója

Genetika
A genetika alapjai, az öröklődésmenetek (egygénes, többgénes, stb.)

Genetika
Genetika számítási feladatok megoldása

Genetika
A modern genetika eredményei

Vélemények volt tanulóinktól

"Nagyon tetszettek az emelt biosz órák, amik mindig egy kis közös ismétléssel kezdődtek. A tudásunkat még érettségik megoldásával is tudtuk ellenőrizni. Még próba szóbeli vizsgát is tartottunk!:) Amit nekem két év biológia fakultáció alatt kellett volna megtanulnom, azt itt kevesebb mint egy tanév alatt megtanultam. Azt nem mondom, hogy ezek az órák mellett nem kellett még pluszba tanulni, de ha ezt az utolsó tanévet felkészítő órák nélkül kellett volna megcsinálnom, nem hiszem, hogy felvettek volna az első helyen megjelölt Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára (ONA). Ráadásul én nem bántam meg, hogy szombaton is reggel 10-17.15 "iskolában" volta, az órák nagyon élvezetesek voltak és a közösségi hangulat is tetszett."
- Bikás Luca
biológia érettségi felkészítő oktatás
"Mind a biológiával, mind a kémiával maximálisan elégedett voltam, a tanáraim is nagyon sokat segítettek, az órák jó hangulatban teltek. Remélem, segítettem!"
- G. Boglárka
"Kedves Magister! Én megkaptam mindent segítséget amire szükségem volt! Nagyon jó volt a tanárom, csak köszönni tudok mindent!"
- Végh Emese
"Teljes mértékben meg voltam elégedve a magisteres felkészítéssel, fel is vettek oda, ahová akartam! Biosz intenzív felkészítőre jártam, néhány új dolgot is megtanulhattam, de jó volt gyorsan átfutni a meglévő anyagokat is! A jó felkészüléshez a csapat jó hangulata is hozzájárult :)"
- Oravecz Ágnes
biológia érettségi felkészítő foglalkozás

...még több vélemény...

"Nekem a biológia óràk nagyon hasznosak voltak a tanárom, mindent nagyon jól elmagyarázott, amit az iskolai tanárnak nem sikerült."
- K. Petra
"Biológiára jelentkeztem, és nagyon jó felkészítést kaptam profi szinten. Segített, hogy bármit kérdezhettünk az óratartónktól és megadta rá a választ, vagy anyagot is mellékelt a témáról. A heti rendszeresség is tetszett. Köszönöm a felkészítést!"
- V. Réka
JELENTKEZZ

 BIOLÓGIA ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMUNKRA

Letölthető dokumentumok

biológia érettségi felkészítő óra
Növényrendszertan
LETÖLTÖM
Emésztőszerv-rendszer
LETÖLTÖM
A biológia érettségi felkészítő tanfolyam emelt szintű érettségi követelményeire készíti fel a tanulóinkat. Kiváló oktató csapatunk biosz tanárai a biológia érettségi felkészítő foglalkozásokon fogyaszthatóan adják át a tananyagot számotokra. Az érthető oktatás mellett hangsúlyt fektetnek a tananyag érdekessé tételére is, így a biológia érettségi felkészítő tanfolyam nem lesz  unalmas. Az évek óta jól működő biológia érettségi felkészítő tanfolyamunk után számos diákunk került be olyan főiskolai/egyetemi szakokra, ahova az emelt biológia érettséginek köszönhetően nyertek felvételt. A biológia érettségi felkészítő foglalkozások biztos alapot nyújtanak ahhoz, hogy az emelt szintű érettségi vizsgákat sikerrel zárd, ezáltal előnnyel indulj a felvételi eljárás során. A biológia felkészítő érettségi mellett számos más tanfolyamot is megtalálhattok a Magister Universitas kínálatában, köztük a kémia érettségire való felkészítő foglalkozásokat is. Nagy általánosságban a kémia és biológia érettségi tárgyak a felvételi eljárás során szorosan kapcsolódnak. Ha szükséges nálunk a biológia mellett a kémia érettségire felkészítő tanfolyamot is megtalálod nálunk!
closephoneenvelopequote-rightuserleafmenuchevron-down