Biológia

Kezdés az október 5-ei héten!

Hogyan készítünk fel az emelt szintű  biológia érettségire?

A biológia emelt szintű érettségi előkészítő tanfolyamon 25 héten át, 100 tanórában vesszük át az érettségi követelményrendszert tematikusan. Kezdve az egyszerűbb szervezetektől a bonyolultabb biokémiai folyamatokig és a genetikáig. Az egyes témaköröket lezárásakor egy összefoglaló teszttel ellenőrizzük a tudásunkat. Ez mindig rávilágít a még esetleges olyan kisebb témakörökre, amikre még hangsúlyt kell helyezni. Ezen kívül minden alkalommal részösszefoglalásként egy pár érettségi típusfeladatot is megoldunk, hogy majd élesben legyen már rutin a feladatmegoldásokban. Gyakorlunk még sok számítási feladatot is, ami gimnáziumi biológiaoktatásban, az idő hiányában ki szokott maradni, pedig mindig előfordul az érettségi feladatlapokban.

Az órán gyakorolt feladatok mellett az összes anyagunk, valamint nagyon sok kiegészítő és gyakorló anyag letölthető saját honlapunkról.

 

Szeptember 16-ig (Debrecenben és Szegeden szeptember 18-ig)
7 ezer forint kedvezménnyel iratkozhatsz be!

 

Tematika

A biológiai alapjai. Egyszerűbb szervezetek.
Rendszertani alapismeretek, kísérletelemzés, modellalkotás, természetes és a mesterséges rendszer, vírusok, prionok, baktériumok életműködése és rendszere

A gombák és a növényrendszertan
A gombák felépítése, rendszere, életműködéseik. Az algák, mohák, harasztok, nyitvatermők, zárvatermők rendszere, testfelépítése.

Növényélettan
A növényi szövetek . A fotoszintézis jelentősége, folyamata, változatai

Növényélettan
A növények szaporodása, életciklusok, ásványos táplálkozás

Állatrendszertan
A szivacsok, csalánozók, laposférgek, hengeresférgek, puhatestűek, gyűrűsférgek, ízeltlábúak, gerincesek törzsének testfelépítése, rendszere

Állatélettan
Az állati szövetek

A sejteket felépítő vegyületek. Sejtbiológia.
Biogén elemek. A lipidek és a szénhidrátok

A sejteket felépítő vegyületek. Sejtbiológia.
Fehérjék és a nukleotid típusú vegyületek.

A sejteket felépítő vegyületek. Sejtbiológia.
A sejtek felépítése és életműködéseik.

Biokémia
A lebontó folyamatok a sejtben. Biológiai oxidáció és az erjedés.

A felépítő folyamatok a sejtben.
A fehérjeszintézis és a sejtosztódás.

Embertan 1.
Az ember táplálkozása

Embertan 2.
A légzés és a kiválasztás

Embertan 3.
Az ember keringése

Embertan 4.
Szaporodás és az immunrendszer

Embertan 5.
Idegrendszer: Az idegszövet, elemi idegjelenségek. A központi idegrendszer felépítése.

Embertan 6.
Az idegrendszer működése, a környéki idegrendszer, az érzékszervek

Embertan 7.
Hormonrendszer, vázrendszer

Ökológia
Az ökológia alapjai, szerveződési szintek, biomok, populációk és társulások

Ökológia
Táplálkozási kapcsolatok, természet- és környezetvédelem

Etológia, Evolúció
Az öröklött és a tanult magatartásformák, különböző viselkedésrendszerek, az evolúció alapjai, a mutáció és a szelekció

Evolúció
A fajképződés jelentősége, típusai. A földtörténeti korok biológiai jellemzése. Az ember evolúciója

Genetika
A genetika alapjai, az öröklődésmenetek (egygénes, többgénes, stb.)

Genetika
Genetika számítási feladatok megoldása

Genetika
A modern genetika eredményei

Az előkészítő ára szeptember 16-ig 58.000 Ft

Vélemények

 • Nagyon tetszettek az emelt biosz órák, amik mindig egy kis közös ismétléssel kezdődtek. A tudásunkat még érettségik megoldásával is tudtuk ellenőrizni. Még próba szóbeli vizsgát is tartottunk!:) Amit nekem két év biológia fakultáció alatt kellett volna megtanulnom, azt itt kevesebb mint egy tanév alatt megtanultam. Azt nem mondom, hogy ezek az órák mellett nem kellett még pluszba tanulni, de ha ezt az utolsó tanévet felkészítő órák nélkül kellett volna megcsinálnom, nem hiszem, hogy felvettek volna az első helyen megjelölt Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára (ONA). Ráadásul én nem bántam meg, hogy szombaton is reggel 10-17.15 "iskolában" volta, az órák nagyon élvezetesek voltak és a közösségi hangulat is tetszett. Mindenki sok új barátságot kötött. Üdvözlettel: Bikás Luca

  B. Luca biosz

 • Mind a biológiával, mind a kémiával maximálisan elégedett voltam, a tanáraim is nagyon sokat segítettek, az órák jó hangulatban teltek. Remélem, segítettem! További szép napot!

  G. Boglárka biosz és kémia

 • Tisztelt Magister Universitas! Mivel én vajdasàgi vagyok, megismertem a magyarorszàgi tananyagot, a tanìtàsi mòdszereket, az érettségi követelményt. Nagy segìtséget nyùjtottak az òràk, a rendszeres tesztek pedig folyamatos tanulàsra sarkaltak.

  G. János biosz és kémia

 • Kedves Magister! Én megkaptam mindent segítséget amire szükségem volt! Nagyon jó volt a tanárom, csak köszönni tudok mindent! Üdv.: Végh Emese

  V. Emese biosz

 • Teljes mértékben meg voltam elégedve a magisteres felkészítéssel, fel is vettek oda, ahová akartam! Biosz intenzív felkészítőre jártam, néhány új dolgot is megtanulhattam, de jó volt gyorsan átfutni a meglévő anyagokat is! A jó felkészüléshez a csapat jó hangulata is hozzájárult :)  Oravecz Ágnes

  O. Ágnes biosz

 • Nekem a biológia óràk nagyon hasznosak voltak a tanárom, mindent nagyon jól elmagyarázott, amit az iskolai tanárnak nem sikerült.

  K. Petra biosz

 • Biológiára jelentkeztem, és nagyon jó felkészítést kaptam profi szinten. Segített, hogy bármit kérdezhettünk az óratartónktól és megadta rá a választ, vagy anyagot is mellékelt a témáról. A heti rendszeresség is tetszett. Köszönöm a felkészítést!

  V. Réka biosz

 • Én teljesen elégedett voltam az órákkal (biológia), mert rövid időn belül ugyan, de nagy mennyiségű anyagot tudtam elsajátítani, ami azért lényeges, mert én nem tanultam magas óraszámban ezt a tantárgyat. Az elméleti része így elég tömény volt, de nagyon tetszett a végén az a boncolós óra! Sok ilyen gyakorlatis órát javaslok még!

  Zsófia biosz

 • Kedves Magister! Én csak jót tudok írni, biológia emelt intenzív tanfolyamra jártam egy fél évig. Nagyon élveztem az órákat, előnyös volt, hogy nem voltunk túl sokan, hanem kis csoportokban voltak az órák. Az órai dolgozatok és a próbaérettségi is meghozta a várva várt eredményt, és sikeres felvételin vagyok túl :) Köszönöm a tanáromnak és a Magisternek a segítséget! További eredményes munkát kívánok! Üdv: Rab Anita

  R. Anita biosz

 • Bocsánat a késői válaszért, most vettem észre ezt a levelet. Szóval én biológiából jártam emelt szinten előkészítőre, és nekem sokat segített. A Tanár Úr valóban nagyon érthetően magyarázott, szóval jó volt átismételni mindent. Az érettségiben nekem a számítási feladatok nem mentek, ezt szerintem mindenhol lehetne többet gyakorolni, de ezen kívül én maximálisan elégedett voltam a felkészítéssel és köszönöm szépen a lehetőséget! További szép napot! :)

  M. Simon biosz

 • "Leérettségiztem" és. engedd meg, hogy megköszönjem a BIOLÓGIA A MAGISTERREL SZUPER! 3 hónap alatt megcsináltuk, fel is vettek! Köszi még egyszer, szuper volt!

  H. Zsófi Biológia