Magyar

 • Örültem, hogy részt vehettem az emelt szintű magyar nyelv és irodalom felkészítőn. Dinamikus jó hangulatban teltek az órák, amelynek eredménye egy 48%- os emelt szintű érettségi lett. Adrienn a szegedi felkészítő résztvevője

  Adrienn

 • Teljesen kiment a fejemből a vélemény írás, az érettségi okozta megpróbáltatások minden mást elnyomnak az emberben. De most végre lesz időm írni néhány sort. Jómagamat az emelt szintű magyar érettségire készítettétek fel. Nulla emelt szintű tudásom volt magyarból mikor odamentem, ugyan is az iskolám nem tartott fakultációt, nem segített a tételek kidolgozásában, sőt semmilyen érettségi feladatot nem volt hajlandó adni. Nem csoda hát, hogy nagyon féltem, de ez az érzés már az első órán tovaszállt. A tanárom órái elképesztően színesek és aprólékosak, az irodalmat olyan magas szinten műveli, hogy minden  mondatot élvezet hallgatni és megtanulni. Magyarázatai érthetőek de ha az embernek még is kérdése van – ne adj isten, ugyan az a kérdés háromszor is felmerül – mindig szívélyesen válaszol. A tanfolyam alatt szinte végig emelt érettségi feladatokkal foglalkoztunk és ha valaki  nem tudott részt venni az órán, e-mailben is átküldte az anyagot ami gyakran nagy segítség!  Egy szó, mint száz az irodalmat – és annak minden kis mellékágát – élmény volt tanulni nála! Nem különben a nyelvtant, ám itt felmerül bennem egy kis negatívum is. Az 50 órás mondhatni “gyorstalpaló” nem tért ki túlzottan a nyelvtani részre. Persze, ez kevésbé fontos az érettségiben, de jó lett volna, ha ezt a szárazabb anyagrészt kicsit jobban gyakoroljuk. Az idei érettségiben feltűnően sok volt a nyelvtan és talán nem ez volt az utolsó ilyen év. De mindent összevetve ajánlom a Magistert minden ismerősömnek, főként ha magyarból szeretne emelt szintű érettségit tenni, mert itt képesek csodát tenni az emberrel! Az érettségim 4-es lett, 50%-os, ami tudom nem a legjobb eredmény, de tényleg alig volt alap tudásom és számomra ez az eredmény azt tükrözi, hogy a tanár úr órái remek felkészültséget adnak! Köszönöm, hogy Önöknél tanulhattam!

  F. Evelin

 • Az emelt magyar felkészítő sokat segített nekem az írásbelivel kapcsolatban, elsősorban a gyakorlati írásbeliségnél, mert a saját iskolámban nem fektettek erre hangsúlyt, a felkészítő óráknak köszönhetően az írásbelim sokkal jobb lett, mint vártam. Hatalmas segítség volt, és köszönöm a felkészítést.

  D. Petra

 • Nagy hálával tartozom a Tanár Úrnak, aki rengeteg segítséget nyújtott a magyar emelt szintű érettségire való felkészülésemben. A gimnáziumi anyagot kiegészítve megtanultuk, sok írásbeli feladatot oldottunk meg, tanácsokat kaptunk a szóbeli tételek kidolgozásához és mindemellett őszintén mondom, hogy magas szintű műveltségre tettem szert az órákon, kreatívabb lett a gondolkodásom, ami nem csak az érettséginél hasznos. Az egyes alkalmak remek hangulatban teltek, örömmel vettem részt rajtuk. Úgy vélem, hogy minden segítséget megkaptam a felkészülésem során, aminek meg is lett az eredménye, 78%-os lett a magyar emelt szintű érettségim.

  H. Barbara

 • A fiam nagyon szeretett a tanfolyamra járni, kis létszám, interaktív, személyes odafigyelés a diákokra, nagy tudású, meggyőző tanár úr. Legtöbbet műelemzésben segített. Ha újra kezdené, egy évig járna, nem csak egy fél évig.

  E. Viktória

 • A felkészítéssel nagyon meg voltam elégedve. A sok anyag átbeszélése és ismétlése nagyban segítette az év végi jegyem bebiztosítását. Az érettségire is magabiztosabban mentem el, nem féltem attól, hogy kérdezhetnek olyat, amit nem tudok. A nyelvtani részeket is tüzetesen átvettük, amire a suliban nem igazán került sor. A hangulat mindig jó volt, így én csak ajánlani tudom ezt a tanfolyamot! 🙂 Mindent köszönök!

  T. Bettina

 • Szia! A magyar érettségin 82%-ot értem el. Köszönöm szépen a felkészítést! 🙂

  Lippai Balázs

 • Megvan az érettségi eredményem 66%-osra sikerült, ami szerintem a felkészültségemet és a tudásomat jól mutatja magyarból. Nagy segítségemre voltak a szóbelin a nálad tanultak,  köszönök mindent!

  B. Benny

 • Elnézést kérek, hogy csak most jelentkezem, de lekötött a történelmi érettségi. Jól sikerült a magyar írásbelim (75%), ezen belül is az érvelés nagyon jól sikerült! Ezúton is szeretném megköszönni tanár úr eddigi segítségét, nagyban hozzájárult az érettségi eredményességéhez!

  Sz. Máté

 • Tisztelt Tanár úr!  A szövegalkotási résznél a versek összehasonlítását választottam, végül 87%-os lett az írásbelim ( a szövegértelmezés rontotta le). Az irodalom szóbelin Karinthy Frigyes humorát, nyelvtanon a nyelvemlékeket húztam, ez a rész már 100%-os lett. Végül 91%-ra jöttem ki! Mindent köszönök, őszintén nagyon élveztem az órákat!

  S. Balázs magyar

 • Kedves Magister!  A vélemény a matek és magyar kurzusról: Már tanév közben rájöttem, hogy ha nem kezdtem volna el sem a magyar, sem a matek kurzust, akkor nem lettek volna igazán jó kilátásaim az érettségivel kapcsolatban. A tanárom a matek órák során mindent elmagyarázott, akár többször is. Utána sikeresen megértettem azt is, amit a gimiben évek alatt nem tudtam. A magyar órák során a tanár úr segített kidolgozni az érettségi tételeket vagy forrásokkal segítette az önálló tétel kidolgozást, az írásbeli íráskészséges feladataihoz eléggé kimerítő és átfogó “recepteket” adott. Az ő segítségük nélkül nem értem volna el olyan eredményt az érettségin mint, amilyet végül sikerült elérnem. Köszönöm még egyszer.

  F. Júlia matek és magyar

 • Én a magyar emelt érettségire való felkészülésben vettem igénybe az Magister Universitas képzést. A legnagyobb segítség részemről az volt, hogy a tanár Tamás személyiségének köszönhetően az órák színesebbek, érdekesebbek voltak, mindamellett a legkevésbé sem tért el a céljától, minden alkalommal a magyar emelt érettségin is szereplő feladatokat végeztünk. Az iskolám elképesztően minimális segítséget nyújtott, a 77% százalékos emelt magyar érettségimet és a 100% os szóbeli eredményemet, a képzésnek köszönhetem. Mindemelett  egy remek társaság is kialakult.:-)

  B. Zsófia magyar

 • Én nagyon szerettem az emelt magyaros órákat, a tanárom rengeteget segített, segítőkész volt  – egyénileg tanácsokkal segített és az egész csapatot is támogatta. Rengeteget gyakoroltunk, talán unásig is. 🙂 Amit én hiányoltam, az személy szerint az volt; hogy miután én már befejeztem a gimit, és nem volt egyetlen irodalom órám sem; így néhol elmaradva éreztem magam a tananyagban.

  M. András magyar

 • Minden segítséget megkaptam, amire szükségem volt, nagyon szimpatkus, felkészült, segítőkész és nagytudású volt a tanár úr! Sajnos kevés idő állt a rendelkezésemre, hiszen, több mit 24 éve nem tanultam magyarnyelvet, és az a szűk 3 hónap túl kevés volt számomra, hogy visszaidézzem a múltban tanultakat. És mivel az érettségi eredményeim csapnivalóak, ezért csak az 5-ös eredmény lett volna számomra elfogadható, ami viszont nem tűnt reális célnak. Így hát felvételi jelentkezésemet egy külföldi egyetemre adtam be, amennyiben nem sikerül, akkor marad számomra továbbra is az Önök nyújtotta lehetőség, és akkor ismét jelenkezem:) További szép nyarat kívánok Önnek!

  Sz. Krisztina magyar

 • A legtöbb segítséget a középszintű magyar oktatáson szereztem a tanárom segítségével. Teljesen új szemszögből mutatta be az irodalmat és a hozzájuk kapcsolódó filozófiát, és a korábbi nagy távolság a szépirodalmi és egyéb irodalmi művekkel megszűnt. Továbbá lehengerlő stílusú tanár, és hajlandó volt minket egyenlő értelmiségnek kezelni, vitázott velünk, rengeteg érv – ellenérv pár hagyta el a szánkat amiből rengeteget tanultam. Köszönöm a segítséget! Johs

  Johs magyar

 • Kedves Tanár Úr! A szóbeli is megvolt és az eredményeket is tudom már! 🙂 A szóbelim 100% lett, aminek nagyon örülök. Balassi Istenes verseit és a szólépeket húztam. Tehát nagyon szép témát,és szívemhez közelállót irodalomból és nyelvtanból egyaránt. Így összességében 90%-ot teljesítettem magyarból, ami az összes érettségi tárgyaimból a legjobb. Hollandból 1 ponttal csúsztam le a 90-től, ezért lett az a legjobb!:) De örülök is,hiszen magyar gyerek magyarból legyen a legjobb,nemde? 😉 Majd írok még, hogy felvettek-e ezzel az eredménnyel,ha érdekli Tanár Urat. Szép nyarat és jó pihenést!!!! (: üdv: B. Bori

  B. Bori magyar

Helyszíneink


 • Készülj fel az ELTE Apáczai Gimnáziumban!

 • Várunk a Debreceni Egyetem Márton Áron Kollégiumában!

 • Tanulj velünk a Szegedi Egyetem Herman Ottó Kollégiumában!